Postul modern: la ce renunţă oamenii în postul Paştelui

287
Postul modern
Postul modern

Postul este o provocare pentru mulţi credincioși, iar reţelele sociale dezvăluie o lungă listă a lucrurilor la care credincioşii se gândesc să renunţe.

Se pare că postul nu mai înseamnă doar renunţarea la produsele de origine animală şi luarea unor zile de rugăciune, sau atitudinea pioasă, ci – aşa cum arată tendinţele, o ocazie de 40 de zile de curăţare a unor obiceiuri proaste.

În lista primelor 10 lucruri la care vor să renunţe creştinii în timpul postului, după numărul de mesaje Twitter care le-au menţionat se numără renunţarea la reţelele sociale (Twitter pe numărul 1 şi Facebook pe locul 6), adoptarea unei alimentaţii vegane şi echilibrate (renunţarea la fast food pe locul 7, la carne pe locul 10, dar şi renunţarea la ciocolată şi dulciuri, pe locul 2, respectiv 9, la alcool pe locul 4 şi la băuturile carbogazoase pe locul 5). În ceea ce priveşte obiceiurile la care consideră că trebuie să renunţe în timpul postului, creştinii enumeră înjurăturile (pe locul 3) şi sexul (pe locul 8).

În topul celor 100 de lucruri la care creştinii consideră că trebuie să renunţe se numără şi lucruri mai puţin comune şi care nu au legătură directă cu postul. Pe locul 12 se află chiulitul, pe locul 39 catolicismul, pe locul 44 obiceiul de a amâna, pe locul 60 machiajul şi pe locul 98 rosul unghiilor, arată Christianity Today.

Citește și: Sănătatea creierului, o cheie a vieţii fericite

Niciun articol afișat