Sute de mii de tineri adventişti şi-au serbat ziua slujind altora

113

Sute de mii de tineri adventişti au participat sâmbăta trecută la Ziua Mondială a Tinerilor, renunţând să meargă la biserică şi oferindu-şi ajutorul în comunităţile din care fac parte. Aceasta a fost cea mai mare mobilizare internaţională, care a implicat comunicarea pe internet din istoria Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

Astfel, 800.000 de tineri din întreaga lume au scris în reţelele de socializare, inclusiv Facebook şi Twitter, despre proiectele la care au participat, iar 4.000.000 de alţi tineri au comentat şi apreciat iniţiativa pe internet. În plus, evenimentele au fost transmise live pe Hope Channel din Australia, Germania şi Statele Unite ale Americii.

În ceea ce priveşte acţiunile sociale care s-au desfăşurat în comunităţi, acestea au variat de la ţară la ţară. Tinerii din Spania au organizat un flash mob într-unul dintre centrele comerciale cele mai mari din Madrid, iar în Anglia tinerii au fost voluntari în spitale şi în azilurile de bătrâni. Un alt grup de tineri englezi a transformat biserica lor în centru de adăpost pentru femeile care au fost victime ale violenţei domestice.

Tinerii adventişti din Tanzania au donat sânge, în Africa de Sud tinerii au pregătit micul dejun pentru poliţişti, iar în Puerto Rico tinerii s-au rugat pentru motocicliştii care conduceau pe un bulevard aglomerat, informează Adventist News.

„Social media reprezintă mijlocul perfect atât pentru a creşte nivelul de conştientizare cât şi pentru a arăta rezultatele unei mişcări mondiale", a declarat Megan Brauner, specialist social media în Departamentul de Comunicare al Bisericii Adventiste. Următorul eveniment de acest fel va avea loc pe 15 martie 2014.