Slăbeşte simplu, doar fiind atent în timp ce mănânci

716

A fi atent la ceea ce mănânci şi a-ţi aminti ce ai mâncat deja sunt două trucuri foarte eficiente pentru cei care vor să slăbească.

O confirmă o echipă de cercetători de la Universitatea Liverpool care au testat mitul, analizând 24 de studii efectuate între anii 1997 şi 2011.

Concluzia a fost că persoanele care mănâncă în timp ce sunt atente la altceva consumă o cantitate de mâncare cu 50% mai mare. Aceasta a fost evident atât pentru cei care mănâncă în faţa computerului, în timp ce muncesc, dar şi a celor care citesc sau privesc un film.

Aproximativ 47% dintre angajaţii bărbaţi şi 55% dintre angajaţii femei se fac vinovaţi de mâncatul în faţa computerului, în ciuda numărului ridicat de bacterii de pe tastatură – în medie de 400 de ori mai multe decât capacul de la toaletă, informează Inquisitr.

Relevant în acest sens este un studiu realizat de Brian Wansink, doctor în psihologie comportamentală, care a arătat că persoanele care vizionează un film la cinematograf au tendinţa de a mânca mai mult popocorn dacă au în faţă un recipient mai mare, chiar în condiţiile în care ştiu că popcornul este vechi de 14 zile şi îşi dau seama că nu este bun la gust.