Un congres religios de tineret promovează latura practică a credinţei

40

Tinerii adventişti de ziua a şaptea, prezenţi în Brisbane (Australia), la un congres religios ce are loc la fiecare opt ani, în zona Pacificului de Sud, s-au angajat, printr-o serie de activităţi, nu doar să fie creştini cu numele, ci să pună accentul pe latura practică a credinţei lor.

Astfel, cei 1.500 de tineri prezenţi, delegaţi din 14 ţări vecine, au organizat pe 3 ianuarie un marş împotriva foametei în Brisbane, din central oraşului până la Grădina Botanică, pentru a chema la acţiune tineri asemenea lor.

De asemenea, tinerii au organizat şi un „prânz al foamei", ce a constat în renunţarea la o masă pentru ca cei prezenţi să se poată identifica cu cei care suferă din cauza lipsei de hrană. Prânzul a avut un scop caritabil, tinerii strângând suma de 10.000 de dolari pe care i-au donat Agenţiei adventiste pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA), care desfăşoară deja un program de combatere a foametei în ţările sărace ale lumii.

Alte grupuri de tineri au lucrat în cartierele mărginaşe din Brisbane şi au reuşit să strângă peste 3.500 de conserve, pe care le-au donat tot ADRA.

„Sper că aceşti tineri vor percepe mediul în care trăiesc ca locul în care Dumnezeu i-a aşezat, pentru a face ceva important. Sper, de asemenea, ca ei să înţeleagă că atunci când ne rugăm şi acţionăm împreună, putem schimba lumea", a declarat Sam Leonor, capelanul Universităţii La Sierra, din Statele Unite ale Americii, pentru site-ul Adventist News.