Plan de dietă: rugăciunea

356

Mâncarea trebuie să ocupe un loc corect în vieţile noastre pentru a nu ne simţi vinovaţi când cedăm tentaţiilor culinare, crede Mary DeTurris Poust, blogger creştin şi autoare a cărţii „Pofte".

Într-un interviu pentru CNN, Poust spune că religia este elementul cheie care ne poate ajuta într-o dietă. Poust însăşi s-a luptat pentru mai mulţi ani de zile cu probleme de imagine, fiind cea mai mare critică a felului în care arată.

Acum 25 de ani, tânără, slabă şi în formă, Poust, ca şi majoritatea oamenilor, se uita în oglindă dar nu vedea sinele său adevărat. Acum îşi dă seama că ce vedea în oglindă nu era realitate, ci vedea sinele său îmbunătăţit, perfect, după propria viziune, dar în ale cărui măsuri nu intra.

Numărul de kilograme o definea şi niciodată nu era un număr dorit de ea, chiar dacă ceilalţi încercau să o convingă de asta. Acum scrie în cartea sa, că oamenii pot obţine control asupra potfelor culinare şi asupra vieţii prin predarea controlului către Dumnezeu.

„Este un paradox şi o provocare pentru mulţi dintre noi deoarece vrem să credem că deţinem controlul asupra fiecărui aspect al vieţii noastre şi de multe ori asta implică mâncarea. Credem că dacă mai slăbim 3 kilograme o să fim persoana la care visăm să fim.”

De multe ori asta înseamnă planuri şi diete care deseori nu funcţionează şi care de asemenea, implică un nivel de frustrare care ne face să pierdem total controlul şi să ne refugiem în mâncare.

Părerea autoarei este că în cele mai multe cazuri este o problemă de acceptare de sine, o nevoie de dragoste şi apreciere, lucruri care se pot rezolva prin stabilirea unei legături cu Dumnezeu, prin introducerea rugăciunii în viaţa de zi cu zi, şi încet-încet, prin stabilirea unor obiceiuri noi care să le înlocuiască pe cele vechi şi dăunătoare.