Un nou documentar despre misiunea medicală a adventiștilor (trailer)

264

Producătorii documentarului Adventiștii, care rulează în prezent pe PBS - postul naţional american de televiziune - au anunţat lansarea unei continuări a filmului. Adventiștii 2 urmărește angajamentul faţă de misiunea medicală a adventiștilor, se arată într-un comunicat al casei de producţie Journey Films.

Producătorii documentarului Adventiștii, care rulează în prezent pe PBS – postul naţional american de televiziune – au anunţat lansarea unei continuări a filmului. Adventiștii 2 urmărește angajamentul faţă de misiunea medicală a adventiștilor, se arată într-un comunicat al casei de producţie Journey Films.

Martin Doblmeier poate adăuga încă un succes pe lista celor peste 25 de filme pe care le-a produs în cadrul Journey Films, compania de producţie pe care o deţine. După ce în Adventiștii a prezentat publicului secretele sănătăţii unui adventist obișnuit, dezvăluind filosofia din spatele „reformei sănătăţii” pe care adventiștii o adoptă ca parte a identităţii lor religioase, în Adventiștii 2, Doblmeier a urmărit modul în care credincioșii transmit lumii această filosofie. Potrivit unui material ANN, cel mai recent film al lui Doblmeier subliniază faptul că integrarea timpurie a sănătăţii și teologiei este unică și specifică denominaţiunii.

Filmul documentează activităţile misionare în domeniul medical pe care adventiștii le desfășoară în ţări care nu au o cultură solidă a serviciilor de sănătate.

Filmând în Malawi, Doblmeier subliniază concentrarea Bisericii asupra educaţiei cu privire la HIV/SIDA, acolo unde adventiștii încearcă să integreze conștientizarea importanţei sănătăţii în cultură, prin intermediul unor prezentări dramatice. În Peru, creșterea rapidă a populaţiei împinge limitele sistemului de sănătate, dar înfiinţarea Facultăţii de Medicină în cadrul Universităţii Uniunii Peruane din Lima a Bisericii Adventiste pregătește o nouă generaţie de medici pentru a face faţă provocării. Filmul urmărește și istoria unui spital legendar din China, urmează o echipă de medici americani în timp ce operează pacienţi din Republica Dominicană și prezintă lucrarea misionară adventistă întreprinsă după cutremurul din Haiti.

Cel mai probabil, următoarea producţie Journey Films despre care vom auzi va explora devotamentul Bisericii Adventiste faţă de educaţia holistică.