Liderul anglicanilor dă prima reacţie după revolte

30

Liderul Bisericii Anglicane a dat prima sa reacţie după revoltele violente din Anglia, afirmând că guvernul britanic trebuie să considere o prioritate construirea de comunităţi puternice, unite.

„Tragedia evenimentelor din ultimele zile este că aceia care vor plăti cel mai greu preţ sunt aceia care au cel mai mult nevoie de stabilitate și de încurajare în comunităţile locale", a declarat Rowan Williams, Arhiepiscopul de Canterburry, conform Reuters.

Acesta a subliniat că violenţele din Londra și din celelalte orașe au fost inutile și că nu au avut alt rezultat decât intensificarea ciclului vulnerabilităţii.

„Avem nevoie să vedem iniţiative care să răspundă temerilor și să ofere ceva speranţe privind stabilitatea pe termen lung… în special pentru tineri", a afirmat liderul anglican.

Williams a criticat anterior politicile sociale ale guvernului condus de premierul David Cameron. „Cu o rapiditate extraordinară, suntem angajaţi în politici radicale, pe termen lung, pentru care nu a votat nimeni", a declarat Arhiepiscopul, în iunie.