Seniorii își pot îmbunătăţi memoria deprinzând o nouă abilitate

60

Prin învăţarea unui nou skill, persoanele în vârstă şi-ar putea îmbunătăţi în mod considerabil memoria, potrivit unui nou studiu.

Prin deprinderea unei noi abilităţi, persoanele în vârstă şi-ar putea îmbunătăţi în mod considerabil memoria.

Multe persoane în vârstă fac integrame, sudoku sau puzzle încercând să-şi păstreze mintea ageră, însă, se pare că cei care învaţă o nouă îndemânare pot avea, de asemenea, nenumărate beneficii cognitive, potrivit unui nou studiu al Universităţii din Texas, notează foxnews.com.

La acest studiu au participat 220 de adulţi, cu vârste cuprinse între 60 şi 90 de ani. Aceştia au fost împărţiţi în 3 grupuri, iar fiecărui grup i s-a dat o anumită activitate care presupunea 15 ore în fiecare săptămână, timp de 3 luni. Primul grup a învăţat o nouă abilitate, precum fotografia sau quilting; cel de-al doilea a realizat activităţi obişnuite, cum ar fi să asculte muzică, iar cel de-al treilea a realizat activităţi sociale, cum ar fi plimbări.

În urma acestui studiu, s-a constatat că persoanele din primul grup au experimentat îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte memoria, comparativ cu celelalte două grupuri. De asemenea, concluzia oamenilor de ştiinţă a fost că nu este suficient ca oamenii în vârstă să facă anumite activităţi, ci este foarte important să facă ceva neobişnuit, ceva ce nu au mai făcut, ceva provocator, care să stimuleze mintea şi memoria.