Catolicii din M. Britanie resping învăţătura bisericii lor despre relaţiile sexuale

76

Majoritatea romano-catolicilor din Marea Britanie nu sunt de acord cu învăţăturile bisericii lor despre relaţiile sexuale, conform unui sondaj realizat cu câteva zile înainte de vizita Papei Benedict al XVI-lea.

   

    Doar un număr restrâns dintre respondenţi au declarat că homosexualitatea este un păcat, că avortul nu ar trebui permis decât în circumstanţe speciale şi că folosirea mijloacelor de contracepţie reprezintă ceva greşit, notează telegraph.co.uk.

    Astfel, în timp ce 4% dintre catolicii intervievaţi au declarat că nu sunt de acord cu folosirea prezervativelor, 71% au spus că acestea trebuie folosite pentru a evita sarcinile nedorite şi pentru a evita transmiterea bolilor. Iar dacă 11% dintre respondenţi şi-au exprimat părerea că relaţiile între persoane de acelaşi sex este ceva greşit, 41% au spus că nu există nicio diferenţă între relaţiile heterosexuale şi cele homosexuale.

    Papa Benedict va ajunge joi, în Marea Britanie, iar vizita sa va dura patru zile. Presa internaţională a catalogat evenimentul drept „istoric", fiind doar a doua vizită papală în Marea Britanie, începând din perioada Reformei protestante. Se estimează că la slujba în aer liber, pe care Papa o va susţine în Bellahouston Park (Glasgow), vor participa 75.000 de persoane. În 1982, cu prilejul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea, au participat cca. 300.000 de persoane.