Inventatorii români au obţinut 27 de premii la Moscova

11

Participarea la Salonul Internaţional de Inovaţii şi Investiţii de la Moscova a adus României nu mai puţin de 27 de medalii şi premii speciale, pentru cele 20 de invenţii cu care s-a prezentat Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

   

    "Inventatorii români au reconfirmat ca sunt capabili de rezultate spectaculoase. Mi se pare excepţional că am reusit cu doar 20 de invenţii să câştigăm 27 de medalii şi premii speciale," a declarat prof. univ. dr. ing Adrian Curaj, preşedintele ANCS, într-un comunicat citat de Mediafax.

    "România demonstrează încă o dată, la un salon internaţional de prestigiu, aşa cum este cel de la Moscova, că este o ţară a premianţilor," a subliniat profesorul, adăugând că îşi doreşte ca "rezultatele cercetării să ajungă mai repede în economie şi pentru aceasta, corelat cu planul de inovare al Europei, lucrăm la planul de inovare al României, aceasta fiind in responsabilitatea ANCS."

    Potrivit Mediafax, inventatorii români au câştigat şapte premii speciale, opt medalii de aur, nouă medalii de argint şi trei medalii de bronz. Aceasta este cel de-al doilea succes internaţional al inventatorilor români, de anul acesta, după cele 58 de medalii şi premii obţinute la salonul Internaţional de la Geneva.