Biserica Ortodoxă Greacă intervine în politica ţării

117

Biserica Ortodoxă Greacă a avut o intervenţie duminică în timpul negocierilor politice pentru găsirea unui nou Guvern, cerând partidelor să îşi „asume responsabilităţile istorice", relatează AFP.

Biserica Ortodoxă Greacă (BOG) a avut o intervenţie duminică în timpul negocierilor politice pentru găsirea unui nou Guvern, cerând partidelor să îşi „asume responsabilităţile istorice”, relatează AFP.

Într-o declaraţie postată pe site-ul Bisericii, Monseniorul Ieronimos cere „forţelor politice să-şi îndeplinească datoria naţională", avertizând împotriva unor „erori sau calcule care nu ar viza exclusiv interesul naţional", ţinând cont de „orele cruciale" trăite de ţară.

Neobişnuit cu asemenea intervenţii publice, prelatul a lansat acest apel la sfârşitul unei săptămâni de criză politică, premierul Giorgios Papandreou fiind împins spre demisie în contextul nemulţumirilor faţă de măsurile de austeritate şi a ameninţărilor primite la G20 referitoare la ţinerea referendumului.

Într-o ţară ameninţată de faliment şi de ieşirea din zona euro, BOG este trasă la răspundere de către cetăţeni cu privire la averea pe care ar deţine-o şi care ar putea contribui la îmbunătăţirea finanţelor publice.

(Foto: mybt.budgettravel.com)