Biserica Ortodoxă Rusă: Rusia duce o luptă sfântă împotriva terorismului

508

Rusia duce „o luptă sfântă” în Siria, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Biserica Ortodoxă Rusă a anunţat că susţine decizia Kremlinului de a interveni militar în Siria, informează Interfax. „Federaţia Rusă a luat o decizie responsabilă cu privire la utilizarea forţelor armate pentru a apăra poporul sirian de suferinţele cauzate de teroriști. Credem că această decizie va aduce pacea și dreptatea mai aproape de acest pământ străvechi”, a declarat Patriarhul Kirill într-o declaraţie citată de serviciul de presă al Sinodului, conform Interfax.

Patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, a menţionat apelurile repetate adresate de Biserica Ortodoxă Rusă administraţiei de la Kremlin, celorlalte ţări și organizaţiilor internaţionale pentru a nu ignora suferinţele civililor din Siria și din alte ţări din regiune. „Din nefericire, procesul politic nu a dus la nicio îmbunătăţire semnificativă a situaţiei acestor oameni nevinovaţi, iar acum au nevoie de protecţie militară”, a spus Patriarhul.

Lupta împotriva terorismului este o luptă sfântă, iar în acest moment ţara noastră este, probabil, cea mai activă forţă care luptă împotriva terorismului. Nu pentru că are un interes, ci pentru că terorismul este imoral”, a subliniat și protoiereul Vsevolod Chaplin, purtătorul de cuvânt al Bisericii.

Kremlinul a declarat că atacurile aeriene din Siria au fost îndreptate împotriva Statului Islamic, însă oficiali ai Statelor Unite și ai Franţei susţin că acestea au fost, de fapt, îndreptate împotriva rebelilor susţinuţi de CIA care se opun regimului lui Bashar al-Assad. Rebelii, reprezentaţi de Consiliul Naţional Sirian, au declarat că cel puţin 36 de persoane, majoritatea femei și copii, au fost ucise în urma atacurilor ruse de miercuri, informează The Guardian.