BREAKING: Atac armat la o școală din Oregon. Cel puţin 15 morţi

579

Un atac armat petrecut în urmă cu aproximativ o oră la o facultate de stat din sud-vestul Oregonului (SUA) a lăsat în urmă peste 15 morţi, anunţă autorităţile locale într-o declaraţie publică tip avertizare. Departamentul de intervenţii de urgenţă din cadrul Pompierilor a anunţat localnicii să evite zona Umpqua Community College, din Roseburg.

Autorităţile vorbesc despre „victime multiple”, însă unele surse indică deja 15 morţi și alţi 20 de răniţi. Zona unităţii de învăţământ a fost împânzită de ambulanţe și poliţie.

Într-un interviu acordat MSNBC, Ray Shouffler, reprezentantul pompierilor din districtul american Douglas, a declarat că suspectul a fost „neutralizat”. Potrivit The Oregonian, atacatorul a fost „doborât”. Potrivit CNN, atacatorul este în viaţă, nu se știe dacă este rănit și se află în custodia poliţiei locale.

Autoritatea federală americană Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives a detașat echipe auxiliare în zonă și o echipă K9 a fost trimisă să ajute în anchetă, relatează The Guardian.

Roseburg este un oraș american cu circa 22.000 de locuitori. La Umpqua Community College sunt înmatriculaţi aproximativ 3.000 de studenţi. Joi, site-ul facultăţii nu era funcţional.

Foto: Google Maps