Patriarhului Kiril cere public scuze pentru poza modificată în Photoshop

264

Poza la care se face referire este cea în care Patriarhul Kiril apare fără ceasul de mână, în timpul întrevederii cu Ministrul de Justiţie rus, din 2009. Poate că modificarea ar fi fost trecută cu vederea, dacă nu s-ar fi omis ştergerea în Photoshop şi a reflexiei ceasului, care este foarte vizibilă pe suprafaţa lucioasă a mesei.

Reprezentanţii serviciului de presă au mai adăugat că serviciul nu obişnuieşte să modifice decât detaliile tehnice ale fotografiilor, cum este culoarea, nicidecum să facă modificări de asemenea natură. Deocamdată nu se cunosc motivele violării codului intern de bune practici, dar declaraţia de presă emisă de Patriarhie anunţă că cei responsabili vor fi sancţionaţi, relatează site-ul Interfax-Religion.

Patriarhul a negat speculaţiile făcute de BBC, conform cărora ceasul Breguet din fotografie ar valora peste 22.000 de euro, declarând într-o emisiune TV că acesta a fost doar un cadou din partea fostului preşedinte Dmitry Medvedev şi că nu face parte din ţinuta sa cotidiană.

În prezent, fotografia originală a fost upladată pe site-ul oficial al Patriarhiei Ruse.