Biserica Ortodoxă Rusă cere laicilor să se implice în reformarea ţării

25

Biserica Ortodoxă Rusă a lansat un apel către enoriașii săi pe care îi sfătuiește să nu cedeze presiunii și să ia parte activă la viaţa ţării.

„Avem nevoie de o armată pașnică de creștini ortodocși – una spirituală, culturală, informativă, politică, nu un care să agite sabia, să înspăimânte, ci una care să demonstreze înţelepciunea, bunătatea, integritatea, și puterea de voinţă a poporului nostru, pusă în slujba reformei, a independenţei, a rugăciunii, a gândirii și a faptei," a declarat conducătorul Departamentului Sinodal pentru Biserică și Relaţii cu Societatea, arhiereul Vsevolod Chaplin, în cadrul audierilor Convenţiei Mondiale a Poporului Rus, care a avut loc săptămâna trecută, la Moscova.

Evenimentul a fost construit în jurul temei „Vremea Strâmtorării" și s-a concentrat și pe viaţa Patriarhului Hermogene al Moscovei, care a inspirat o revoltă populară în secolul XVII, informează Interfax.

Laicii au o slujbă specială, a mai precizat preotul. E vora de „acţiunea civilă". Astăzi, laicii pot și trebuie să participe la conducerea statului și „nimeni nu are dreptul să îi priveze de această oportunitate," a conchis prelatul, subliniind că laicii trebuie să se implice în toate sferele vieţii sociale.