Iniţiativă a patriarhului ortodox crește natalitatea în Georgia

59

Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Georgia a oficiat un botez în masă. Sute de copii au fost creștinaţi ortodox în catedrala de la Tbilisi, ca parte a unui efort despre care se spune că ar ajuta la creșterea ratei natalităţii în ţara fostă sovietică.

Patriarhul Ilia al II-lea a promis că va fi nașul tuturor copiilor născuţi în familii creștine ortodoxe care au deja doi sau mai mulţi copii. Din 2008, de când a fost lansată iniţiativa botezurilor în masă, patriarhul și-a adunat nu mai puţin de 11.000 de fini.

Președintele statului, Mihail Saascasvili a declarat că patriarhul are 255 merit pentru creșterea ratei natalităţii între anii 2005-2010. Și numărul avorturilor a scăzut în aceeași perioadă.

Mulţi dintre părinţii celor 400 de copii botezaţi la ultima ocazie au declarat că iniţiativa patriarhului i-a convins să mai facă un copil. „E o zi minunată pentru familia mea," a declarat Tamar Kapanadze (33 de ani). „Al patrulea nostru copil, Lașco, a fost boteza de însuși patriarhul, iar înainte de el a botezat-o pe fetiţa nostră Lizico. De aceea am hotărât să facem și al patrulea copil," a mărturisit Kapanadze, citat de Associated Press.