Americanii redescoperă „biserica de acasă”

39

Milioane de credincioşi americani preferă să participe la întâlniri religioase organizate acasă. Sub numele de "biserica simplă", grupuri mici, de la 2 la 12 persoane se întâlnesc în "congregaţii organice", în cafenele, parcuri sau în alte locuri.

   

    Elementul cheie, scrie Denver Post, este ca grupul să fie suficient de mic pentru ca toată lumea să participe şi să lege relaţii puternice. "O biserică într-o casă nu înseamnă o persoană care stă în picioare şi vorbeşte 45 de minute," explică fostul pastor prezbiterian John White, un consultant de afaceri care a ajutat la lansarea mişcării bisericii simple, în statul Colorado, acum 12 ani.

    Orientarea americanilor către grupurile mici a mai fost vizibilă în cadrul unei mişcări similare care a avut loc în ani '60, spune Phill Campbell, de la Şcoala de Teologie din Denver.

    Conform unui sondaj Barna din 2006, aproximativ 9% din adulţii americani (20 milioane de oameni) participau la întâlnirile unei microbiserici, după ce cu 10 ani în urmă, procentul era de doar 1%.

    Un raport Pew din 2007, a descoperit că 7% din cele 225 de milioane de americani adulţi (15,75 milioane de adulţi) se duc la biserică în casa cuiva.