Biserică ameninţată pentru găzduirea unui consiliu musulman

87

Pentru prima dată de la înfiinţare, Consiliul Musulman al Afacerilor Publice (MPAC)va ţine întrunirea sa anuală într-o biserică creştină. Din această cauză gazda, Biserica Tuturor Sfinţilor din Pasadena, California, trebuie să înfrunte furia adepţilor.

Biserica a primit deja 25 de mailuri cu ameninţări de săptămâna trecută, scrie Huffington Post. Redacţia a primit din partea conducerii bisericii texte din acele mesaje, una din ele comparând islamul cu nazismul , iar altcineva acuzând că „vă înhăitaţi cu duşmanul care ucide creştini peste tot în lume."

Altcine spune că problema este că biserica oferind un cadru legitim de desfăşurare unei organizaţii „dedicată să dea jos Constituţia şi să pună legea sharia", ameninţă ea însăşi viitorul ţării şi al copiilor.

Mesajele au început să vină imediat după ce Institutul pentru Religie şi Democraţie (IRD), un grup creştin conservator, a publicat o critică la adresa bisericii, spunând că de fapt islamiştii iar au profitat de pe urma creştinilor naivi, care doreau să demonstreze toleranţă religioasă.

Pe de altă parte, preşedintele MPAC, care acum lucrează cu poliţia şi FBI să se asigure că locul este securizat, a explicat că a ales acel loc, în loc să meargă la un hotel, ca în alţi ani, pentru a arăta un model alternativ la relaţia musulmano-creştină, în lumina efectelor negative pe care le-a avut filmul anti-islam „Inocenţa Musulmanilor".