Apa de la robinet poate produce alergii

675

Un nou studiu publicat în revista de specialitate American College of Allergy, Asthma and Immunology sugerează că apa de la robinet poate provoca alergii alimentare din cauza clorului care se găseşte în ea.

În Marea Britanie s-a observat în ultimii ani o creştere, până la 10 milioane de adulţi, care suferă de tot felul de alergii alimentare. Studiile estimează că şi 4% dintre copii suferă de cel puţin o alergie alimentară. Cel mai des se întâlneşte intoleranţa la ouă, lapte de vacă, soia, grâu, kiwi şi alte fructe şi legume.

Cercetătorii americani au descoperit că substanţele puse în apă pentru a elimina microbii ar putea crea intoleranţă la anumite persoane. În studiul realizat pe 2,211 de americani, cercetătorii au descoperit că toţi aveau în urină diclorofenol (o substanţă ce derivă din clor), iar 411 dintre ei sufereau şi de alergii alimentare, iar alţi 1.016 aveau alergii de mediu. Conform Daily Mail, în Statele Unite este o adevărată problemă cu folosirea clorului pentru dezinfectare apei potabile.

Pe de altă parte, conform oficialilior britanici, în apa de robinet din Anglia nu ar trebui să se găsească clor, deoarece regulamentul este foarte strict. Conform prof. Jeni Colbourne, care este şi inspector în acest domeniu, cea mai probabilă sursă de astfel de chimicale pentru britanici sunt produsele impregnate cu triclosan, un antibacterian, care atunci când se descompune poate forma diclorofenol. Triclosanul este utilizat în multe produse din comerţ, precum rujuri, paste de dinţi, ustensile de bucătărie, geluri de faţă.