Budiştii s-au rugat la Seul pentru sufletele animalelor

325

Sute de călugări şi credincioşi budişti s-au rugat, ieri, în capitala Coreei de Sud pentru cele aproape două milioane de vaci, porci şi alte animale sacrificate din cauza unei epidemii.

Evenimentul s-a desfăşurat la Templul Jogye, centrul celei mai importante grupări budiste din Coreea de Sud. Hyechong, unul dintre călugării participanţi, a declarat că ritualul budist şi rugăciunile înălţate au rolul de a călăuzi spiritele animalelor sacrificate spre ceruri. „Probabil că a fost dureros şi aţi suferit mult. Sper că aţi ajuns într-un loc mai bun şi că sunteţi fericite" scria pe unul dintre bannerele participanţilor.

Unii dintre călugării participanţi s-au închinat în faţa fotografiilor cu animale sacrificate, fotografii aşezate în interiorul Templului. Cele mai multe din animalele ucise au fost porci, iar decizia de sacrificare a lor a fost luată pentru a limita şi a combate o puternică epidemie care a izbucnit în noiembrie 2010, conform usatoday.com.

Autorităţile sud-coreene au vaccinat cca. 4,6 milioane de animale în efortul de stopare a epidemiei. Au existat însă şi controverse, întrucât activiştii pentru drepturile animalelor i-au acuzat pe cei care s-au ocupat de eutanasia animalelor bolnave că le-au ucis cu cruzime.