Campanie anti-radicalizare stârnește controverse în Germania

64

O campanie de informare lansată de guvernul german pentru a preveni radicalizarea tinerilor musulmani a provocat reacţii dure din partea mai multor comunităţi islamice, dar și a unor politicieni care acuză că programul generează confuzie și discriminează.

O campanie de informare lansată de guvernul german pentru a preveni radicalizarea tinerilor musulmani a provocat reacţii dure din partea mai multor comunităţi islamice, dar și a unor politicieni care acuză că programul generează confuzie și discriminează.„Este fiul nostru Ahmad. Ne lipseşte, pentru că nu îl mai recunoaştem. Se retrage din ce în ce mai mult în el şi devine în fiecare zi tot mai radical. Ne este frică să nu-l pierdem complet, atras de fanatici religioşi şi grupări teroriste. Dacă şi pentru voi înseamnă acelaşi lucru ca pentru noi, adresaţi-vă centrului de consiliere împotriva radicalizării", se poate citi într-unul dintre mesajele campaniei, relatează Mediafax.

„Afişele sugerează că toţi pot fi terorişti sau fanatici", a reclamat Aydan Ozoguz, o deputată social-democrată însărcinată cu probleme de integrare.

Postere, care au fost deja contestate și de patru organizaţii musulmane, urmează să fie afişate în cartierele în care locuiesc numeroşi imigranţi, la Berlin, Hamburg (nord) şi Bonn (vest) începând cu 21 septembrie. Ele au fost deja postate pe Facebook şi pe alte site-uri.