Divorţul după 50 de ani a crescut de 4 ori decât acum 20 de ani

341

Rata divorţurilor în rândul cuplurilor cu vârste de peste 50 de ani s-a dublat în ultimii 20 ani. Dacă în 1990, mai puţin de 10% dintre cei care divorţau aveau vârsta de peste 50 de ani, în 2009 procentul a crescut de patru ori.

Dintre aceştia, 73% divorţează între 40 şi 49 de ani, 22% între 50 şi 59 de ani şi doar puţin peste 4% după vârsta de 60 de ani.

Din punct de vedere financiar, membrii generaţiei baby boomer (cu vârste între 47 şi 65 de ani) care nu au fost căsătoriţi, sunt mai vulnerabili financiar, social şi din punct de vedere al sănătăţii. În schimb, cei divorţaţi s-au declarat mai sănătoşi şi mai bogaţi decât cei văduvi sau decât cei care nu au fost căsătoriţi niciodată.

Autorii studiului realizat de Bowling Green State University, SUA au identificat câţiva factori care să justifice rata crescândă a divorţurilor. Între aceştia se află speranţa de viaţă crescută, stabilitatea financiară determinată de faptul că femeile au o carieră, spre deosebire de mamele lor, dar şi coabitarea premaritală.