Cântăreţ creștin de heavy metal, arestat pentru angajarea unui asasin care să-i ucidă soţia

168

Tim Lambesis, co-fondator și solist al formaţiei de heavy metal As I Lay Dying, a fost arestat marţi, sub acuzaţia că a angajat un asasin care să-i ucidă soţia, scrie Christian Post.Solistul creștin, în varstă de 32 de ani, a fost acuzat de solicitarea unui detectiv sub acoperire, în vederea uciderii soţiei sale, Meggan, acest lucru întâmplându-se cu câteva zile înainte să fie arestat. Autorităţile din orașul San Diego, California, au afirmat că rockerul a fost arestat "fară niciun incident", într-un magazin californian, iar în prezent se află într-un centru de detenţie. "Avem informaţia de săptămâna trecută. Am acţionat foarte repede şi am evitat o tragedie", a declarat Jan Caldwell, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din San Diego.

Lambesis este despărţit de soţia sa, care locuiește în orașul californian Encinitas. Tim Lambesis și soţia sa, Meggan, au adoptat trei copii din Etiopia înainte să se despartă. Femeia a înaintat actele de divorţ în luna septembrie a anului trecut.

Trupa heavy metal a fost nominalizată la Grammy cu piesa „Nothing left", la secţiunea „best metal performance" în 2008, are aproape două milioane de fani pe Facebook și a vândut peste un milion de albume. Unii dintre cei care au ascultat muzica celor de la As I Lay Dying descriu versurile pieselor ca fiind „satanice", relatează Billboard.

În septembrie 2012, trupa și-a lansat cel de-al șaselea album, Awakened (Trezit), conţinând piese precum Cauterize (Cauterizare) sau Tear out My Eyes (Scoate-mi ochii). Lambesis a recunoscut că versurile de pe acest nou album sunt mai întunecate, însă a explicat că acest lucru s-ar datora faptului că în existenţa fiecăruia există și momente mai întunecate. „În acest album n-am încercat în mod deliberat să fiu negativ, dar cred că uneori trebuie să fim onești cu perioadele mai întunecate și mai dificile din viaţa noastră, pentru a ne putea raporta apoi la ele în mod pozitiv. Deși versurile par o fereastră întunecată către sufletul meu, ele au fost scrise în felul acesta, special pentru că vreau să depășesc aceste momente dificile din viaţă", a precizat el.

Membrii grupului s-au declarat creștini în numeroase ocazii. Când a fost întrebat dacă sunt o trupă creștină sau sunt doar niște creștini care formează o trupă, Tim Lambesis a afirmat, conform ABC News: „Nu știu sigur care e diferenţa dintre cinci creștini care cântă într-o formaţie și o formaţie creștină. Cred că schimbarea ar trebui să înceapă cu mine, așa că versurile noastre nu au stilul de «predică». Multe din piesele noastre sunt despre viaţă, lupte, greșeli, relaţii și alte elemente care nu intră neapărat în categoria spirituală. Cu toate acestea, toate subiectele sunt scrise din perspectiva mea de creștin".

Cu toate acestea, Lambesis a afirmat pe pagina sa Tumblr: „Cu fiecare an pe care l-am investit în obţinerea diplomei în Studii Religioase am devenit tot mai convins că Dumnezeul tradiţiei și ritualului cu care am crescut reprezintă un adevăr tot mai puţin probabil. La momentul absolvirii, întreaga mea concepţie despre divinitate s-a schimbat, pe măsură ce încercam mai mult să împac spiritualitatea cu raţiunea. Cu cât am încercat mai mult să găsesc adevărul necorupt de istoria religioasă, cu atât am descoperit mai mult răspunsuri pe care nu voiam să le desopăr. Emoţional, cel mai ușor ar fi fost pentru mine să rămân la concepţiile cu care am crescut, dar la nivel mental aceasta n-a mai putut fi o opţiune viabilă".