Catedrala vegetală, biserica ce creşte la propriu (tur virtual)

148

Una dintre dorinţele credincioşilor unei biserici este să aparţină unei biserici care să crească. În cazul catedralei vegetale din Italia, acest lucru se întâmplă la propriu.

Remarcabila lucrare a fost proiectată de artistul italian Giuliano Mauri în 2010, una dintre iniţiativele ONU legate de Anul Internaţional al Biodiversităţii. Construcţia impresionează prin relaţia armonioasă între un proiect de design creat de om şi creşterea naturală şi spontană a arborilor.

Catedrala este alcătuită din 5 încăperi delimitate de 42 de coloane realizate din căpriori de lemn necojit, 600 de crengi de nuc și 6000 metri de crenguţe de alun. Toate materialele naturale sunt legate în formă de coardă, utilizând metode tradiţionale de împletire.

Situată la o altitudine de 1345 metri în Oltre Il Colle, pe panta muntelui Arera, catedrala are o lungime de 28.5 m, 24 m lăţime şi o înălţime care variază între 5 şi 21 m. Pe viitor, în interiorul catedralei vor creşte 42 fagi, iar natura nu trebuie decât să îşi urmeze cursul pentru a finaliza lucrările şi pentru a forma acoperişul.

Catedrala nu este prima de acest fel din lume. Arhitectul Giuliano Mauri a realizat o structură asemănătoare în Valsugana, Italy în anul 2002, ca parte a unei expoziţii de artă naturală, Arte Sella. În Marea Britanie, Whipsnade Tree Cathedral a fost plantată în 1932, ca un monument de aducere aminte după Primul Război Mondial.

Accesaţi acest link pentru a face un tur virtual de 360° al catedralei vegetale.