Pentru tinerii americani metodele contraceptive nu contează

106

Educaţia despre contracepţie este direct corelată cu o scădere în comportamentul sexual riscant în rândul tinerilor, potrivit unui nou studiu, citat de Huffington Post.

Educaţia despre contracepţie este direct corelată cu o scădere în comportamentul sexual riscant în rândul tinerilor, potrivit unui nou studiu, citat de Huffington Post.

Dar atunci când cercetătorii de la Institutul Guttmacher au intervievat 1.800 de bărbaţi şi femei cu vârste între 18 şi 29 ani din SUA, au constatat că mai mult de jumătate dintre bărbaţi şi un sfert dintre femei s-au dovedit a avea puţine cunoştinţe despre servicii contraceptive. Şase din 10 au subestimat eficacitatea contraceptivelor orale, cum ar fi pilulele contraceptive.

Cu cât mai mult ştiau despre contracepţie, cu atât era mai puţin probabil să aibă relaţii sexuale neprotejate: pentru fiecare răspuns corect la sondaj, şansele femeilor de a face sex neprotejat în următoarele trei luni a scăzut cu 9%, iar probabilitatea de a folosi o metodă contraceptivă a crescut cu 17%.

Aproape jumătate dintre bărbaţi şi 69% dintre femeile intervievate au declarat că vor să evite o sarcină, dar pentru un număr semnificativ dintre ei, acest angajament nu vine cu măsuri de precauţie, 40% spunând că metodele contraceptive nu contează: „atunci când este timpul tău să fii gravidă, se va întâmpla."

„Programele pentru îmbogăţirea cunoştinţelor tinerilor adulţi despre metodele contraceptive şi utilizarea lor sunt necesare şi urgente", conchide studiul.

Programele de educaţie sexuală care promovează abstinenţa ca metodă contraceptivă sunt deseori criticate pentru incapacitatea de a preveni sarcinile nedorite, care au loc de obicei, în afara căsătoriei, şi care rezultă din dezinformare sau pur şi simplu, din lipsa de informaţii cu privire la contraceptive.