Catolicii și evanghelicii americani își dezbat perspectivele asupra purgatoriului

11

Centrul pentru Teologie Catolică și Evanghelică din Statele Unite sponsorizează Conferinţa Anuală Pro Ecclesia pentru Cler și Laici, care se va desfășura anul acesta începând cu 10 iunie și va avea ca temă „Raiul, Iadul și... Purgatoriul?", informează FristThings.

Centrul pentru Teologie Catolică și Evanghelică din Statele Unite sponsorizează Conferinţa Anuală Pro Ecclesia pentru Cler și Laici, care se va desfășura anul acesta începând cu 10 iunie și va avea ca temă „Raiul, Iadul și… Purgatoriul?", informează FristThings.

Conferinţa, care va avea loc la Universitatea Loyola din Baltimore, Maryland (SUA) urmărește să examineze răspunsurile pe care cele două mari ramuri ale creștinismului, catolicismul și protestantismul evanghelic, le aduc în cazul unor întrebări existenţiale. Anul acesta, tema centrală o reprezintă viaţa de după moarte și concepţiile diferitelor tradiţii creștine asupra Raiului, Iadului și Purgatoriului.

Printre vorbitori se numără: Paul Griffiths, de la Universitatea Duke; Isabel Moreira, de la Universitatea Utah; David Yeago, de la Universitatea Columbia; Victor Lee Austin, de la Biserica Episcopală St. Thomas din New York; Jerry Walls, de la Universitatea Baptistă Houston; Ralph Wood, de la Universitatea Baylor; Kyriaki Fitzgerald, de la Seminarul Ortodox Holy Cross Orthodox și Joseph Small, reprezentant al Bisericii Presbiteriene (pensionar).

Dacă vor putea catolicii și evanghelicii să ajungă pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește Purgatoriul rămâne de văzut între 10 și 12 iunie.