Celestina Mba pierde procesul cu angajatorul care a obligat-o să muncească duminica

83

Celestina Mba, creştina devotată care a fost dată afară din cauza faptului că voia să respecte ziua de duminică, a pierdut procesul cu angajatorul ei.

Celestina Mba, creştina devotată care a fost dată afară din cauza faptului că voia să respecte ziua de duminică, a pierdut procesul cu angajatorul ei.

Celestina şi-a dat în judecată angajatorul, după ce a fost obligată să lucreze duminica, zi în care ea merge la biserică. Tribunalul a decis joi să nu îi acorde câştig de cauză, în ciuda încercărilor ei trecute de a ajunge la un compromis cu angajatorul său. Judecătorul a conchis că alternativele sugerate de reclamantă nu au fost satisfăcătoare pentru ca ea să nu lucreze duminica, asemenea colegilor săi.

„Sunt uimită de această decizie. Credeam că aceasta este o ţară creştină, recunoscută pentru ospitalitatea ei. M-am dedicat locului de muncă un număr însemnat de ani şi mă şochează că am pierdut din cauza intoleranţei faţă de credinţa mea".

Directorul organizaţiei Christian Legal Centre, Andrea Williams, este la fel de surprinsă de decizie, în lumina faptului că anul trecut, un caz asemănător, implicând un musulman, a avut un deznodământ diferit. Programul angajatului musulman a fost schimbat pentru a se putea duce vineri seara la moscheea de care aparţinea.

Împotriva discriminărilor religioase se exprimă şi baroneasa Warsi, copreşedinte al partidului conservator britanic. „Este necesar ca religia creştină să fie acceptată în sfera publică, pentru binele tuturor. Angajatorii care îi constrâng pe angajaţii lor să nu îşi exprime credinţa sunt un model tot mai întâlnit în cultura noastră „profund intolerantă".

Sursa: Christian Today, Daily Mail