Cercetători NASA şi laureaţi ai premiului Nobel dezbat Creaţia într-un film

103

O întreagă echipă de experţi, de la cercetători Nasa la laureaţi ai premiului Nobel îşi împărtăşesc perspectivele asupra Creaţiei dintr-un punct de vedere romano-catolic, într-un nou film-documentar: Cosmic Origins.

În filmul de 49 de minute, mai mulţi experţi explorează felul în care teoriile ştiinţifice moderne încearcă să explice cum a luat fiinţă Universul şi viaţa, cu promisiunea că „cei care se uită vor afla că ştiinţa modernă indică către o înţelegere catolică a felului în care am apărut (oamenii)," relatează Christian Post.

Printre oamenii de ştiinţă care apar în film se numără Lisa Randall, fizician numit de revista Time unul dintre cei mai influenţi oameni din lume în 2007, laureatul premiului Nobel Arno Penzias, astronom de la Harvard Owen Gingerich, cercetător NASA Jennifer Wiseman şi câştigătorii premiului Templeton: John Polkinghorne şi Michael Heller.

Producătorul filmului, Fr. Robert Spitzer, este filozof, autor şi preşedinte al Universităţii Gonzaga, din Spokane, Washington. De asemenea el este fondatorul unei organizaţii dedicate educaţiei publicului larg asupra relaţiei dintre fizică, filozofie, raţiune şi credinţă.