CNN: 6 calamităţi atribuite pedepsei divine

38

Cutremurul şi tsunamiul care au lovit Japonia au fost interpretate ca o pedeapsă divină de către diverse persoane, cea mai vizibilă fiind Shintaro Ishihara, guvernatorul oraşului Tokyo. CNN notează alte 6 evenimente care au fost catalogate ca pedepse divine.

1. Cutremurul din Haiti (2010). Pat Robertson , un realizator creştin de radio, a declarat că dezastrul a fost provocat de „pactul haitienilor cu Diavolul". Cutremurul cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter a curmat cca. 200.000 de vieţi.

2. Uraganul Katrina (2005). Mai mulţi politicieni conservatori au spus că oraşul New Orleans a fost pedepsit de Dumnezeu pentru că a acceptat parade ale homosexualilor. Uraganul a lăsat în urmă 1.800 de morţi.

 3. Atentatele din 11 septembrie 2011. Reverendul Jerry Falwell a identificat atacurile teroriste cu judecata lui Dumnezeu şi a acuzat societatea americană tot mai permisivă cu homosexualii, susţinătorii avortului, mişcările feministă şi ateistă că a provocat pedeapsa divină.

4. Războiul Civil (1861-1865). Abraham Lincoln a vorbit despre Războiul Civil şi despre pierderile de vieţi omeneşti ca despre o pedeapsă divină provocată de menţinerea sclaviei în unele state americane.

 5. Holocaustul (în timpul celui de-al Doilea Război Mondial). Unii evrei ortodocşi au considerat moartea a cca. 6 milioane de evrei drept o pedeapsă divină pentru că sioniştii au vrut să instaureze statul Israel înainte de venirea lui Mesia.

6. Potopul biblic. Conform Bibliei, Dumnezeu a pedepsit omenirea pentru păcatele ei. Singurii supravieţuitori au fost Noe şi familia lui.

(Foto: icubed.us)