Interdicţie pentru alcool și sala de fitness

81

Cea mai înaltă autoritate religioasă din regatul Oman a cerut o lege care să interzică consumul de alcool și să monitorizeze strict sălile de fitness din ţară.

Demersul autorităţilor religioase vine ca reacţie la iniţiativa guvernului de a stimula turismul în regatul Oman din Golful Persic, informează AP. În Oman, alcoolul este disponibil doar în hotelurile de 4 sau 5 stele. Cluburile de fitness au născut critici din pricina serviciilor de masaj oferite, considerate nepotrivite într-o societate conservatoare.

Șeicul Ahmed bin Hamad al-Khalili a spus la televiziune că „oamenii beţi sunt oameni neproductivi care se cufundă în viciu". Al-Khalili a afirmat că e în interesul ţării să aibă „oameni raţionali" și nu „oameni beţi". Clericul a criticat și sălile de fitness sau cluburile de sănătate ca „vizuine ale viciului" cerând închiderea acestora sau monitorizarea strictă pentru eliminarea abuzurilor. O situaţie asemănătoare a avut loc în Iran, anul trecut, când femeile bronzate au fost avertizate că vor fi arestate pentru dispreţuirea valorilor islamice.

Regatul Oman s-a confruntat cu proteste sporadice în această primăvară, majoritatea venind din partea unor tineri care cereau locuri de muncă sau reforme politice. Reacţia sultanului Qaboos bin Said a fost aceea de a extinde puteri legislative și celor din afara familiei regale, după schimbarea guvernului.

(foto: alcohol-abuse-essentials.com)