Comunitatea Amish se extinde galopant în SUA

1160

Adepţii Amish sunt grupul religios cu cea mai rapidă expansiune în America de Nord, arată un recensământ efectuat de cercetători de la Universitatea de stat din Ohio.

Câte o nouă comunitate Amish este formată în SUA la fiecare trei săptămâni și jumătate, sugerează studiul, care a fost prezentat la întâlnirea anuală a Societăţii americane de Sociologie Rurală, organizată la sfârșitul lunii iulie.

„Locul acesta a crescut," a declarat Daniel Miller (52 de ani) care și-a petrecut toată viaţa într-o comunitate Amish. „E datorită copiilor," a mai spus bărbatul, accentuând observaţiile cercetătorilor: familiile Amish au, de obicei, mulţi copii. 

Circa 250.000 de adepţi Amish trăiesc în prezent în SUA și Canada, iar cercetătorii se așteaptă ca, până în 2050, comunitatea să se extindă la 1 milion de credincioși.

Populaţia Amish se dublează o dată la 22 de ani, a declarat pentru Religion News Joseph Donnermeyer, profesor la universitatea Ohio, care a condus studiul.

Profesorul apreciază că membrii comunităţii Amish sunt de un real folos economic pentru comunităţile din care fac parte: „au iniţiative de afaceri și sunt mai degrabă înclinaţi să facă tranzacţii la nivel local" (îmbunătăţind astfel economia). Donnermeyer desfiinţează și „mitul" potrivit căruia membrii comunităţii Amish nu plătesc taxe către guvern, subliniind totodată că adepţii Amish sunt predispuși să nu se bazeze pe banii guvernului.