Condamnată la 8 ani de închisoare și studiu biblic

28

După ce Cassandra Belle Tolley a pledat vinovată pentru conducerea în stare de ebrietate care a dus la rănirea gravă a două persoane, un judecător din Carolina de Sud a condamnat-o la 8 ani de închisoare, adăugând că trebuie să facă, de asemenea, un studiu biblic.

Michael Nettles, judecător la Curtea de Justiţie din Rock Hill, a obligat-o pe Cassandra Tolley să citească Cartea lui Iov din Vechiul Testament şi să scrie un rezumat. Este o cerinţă ciudată, conform experţilor în domeniu.

„În mod normal un judecător nu are autoritatea de a cere așa ceva, nu poţi să adaugi în mod arbitrar ce vrei tu la o condamnare," a declarat pentru presa locală Kenneth Geyns, profesor de drept la Universitatea din Carolina de Sud. Cu toatea astea, pedeapsa este acceptabilă în cazul în care pârâtul nu are obiecţii.

Avocatul din oficiu a lui Tolley a declarat că este recunoscătoare judecătorului pentru această obligaţie și deja a început să studieze Biblia.

În noiembrie anul trecut, Tolley a condus pe partea greșită a drumului într-o noapte, ciocnindu-se cu o altă mașină și rănind grav doi bărbaţi. La momentul accidentului, nivelul de alcool în sânge al lui Tolley depășea de patru ori limita legală.

Cei care au fost prezenţi când s-a dat verdictul sunt de părere că decizia judecătorului reflectă compasiune pentru Tolley, care după ani de zile de abuz, a devenit alcoolică.

Ea i-ar fi mărturisit unui pastor că o rudă o abuza fizic când era doar un copil. Iar când avea 11 ani, tot ruda aceea a turnat benzină pe ea și i-a dat foc. Cicatricile sunt vizibile pe faţa ei.