Creștinii din nord-estul Indiei, îngrijoraţi de satanism

66

Grupurile creștine din Nagaland, un stat din nord-estul Indiei, sunt îngrijorate de creșterea rapidă a satanismului, după ce s-a raportat că mii de tineri din biserici au participat la venerarea diavolului în ultimele luni, informează RNS.

Grupurile creștine din Nagaland, un stat din nord-est Indiei, sunt îngrijorate de creșterea rapidă a satanismului, după ce s-a raportat că mii de tineri din biserici au participat la venerarea diavolului în ultimele luni, informează RNS.

Mai mult de 3.000 de tineri „adoratori ai lui Satan" au fost identificaţi în capitala statului Nagaland. Aceștia folosesc site-uri de socializare precum Facebook și Twitter pentru a-și extinde influenţa, a spus pastorul Wati Longkumer, director al Nagaland Missionary Movement.

„Unii dintre tinerii creștin care au renunţat la închinarea faţă de Satana ne-au spus că participau la întâlniri după miezul nopţii, la Kohima War Cemetery și în alte locaţii, și li se cereau să se îmbrace în tricouri negre și să fie identificaţi după noile lor porecle", a mai adăugat Longkumer. Un alt pastor, Ben Dang Toshi Longkumer, a declarat că părinţii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la tentativa copiilor de a pleca de acasă la miezul nopţii. „Cultul Satanei a schimbat considerabil comportamentul și viziunea asupra lumii a tinerilor, deși nicio activitate criminală nu a fost raportată până acum", a spus pastorul.

Organizaţia lui Wati Longkumer, parte a Consiliului Bisericilor Baptiste din Nagaland, care este format din mai mult de 1.300 de biserici, a însărcinat departamentul de tineret pentru a furniza un raport detaliat. Mai mult de 90% din cele 2 milioane de locuitori din Nagaland sunt creștini, aproximativ trei sferturi dintre ei identificându-se ca baptiști.

Biserica Romano-Catolică din Nagaland a declarat că este șocată să afle despre fenomen și acţionează în parteneriat cu grupurile protestante pentru a contracara fenomenul. O explicaţie a acestei situaţii ar putea consta în criza de identitate în rândul tinerilor care sunt afectaţi de corupţie, revolte și conflicte intratribale.