Creștinii, mai dispuși la adulter decât musulmanii (studiu)

335

Deși mișcarea creștină pro-abstinenţă „True love waits" (Adevărata dragoste așteaptă) se bucură de notorietate la nivel mondial, totuși, cei mai predispuși să practice abstinenţa de la relaţii sexuale premaritale sunt musulmanii și hindușii.

Aceasta este concluzia unui studiu publicat în American Sociological Review, care a descoperit că, cel puţin în ţările în curs de dezvoltare, credincioșii musulmani și cei hinduși sunt mult mai rar implicaţi în relaţii extraconjugale.

„Toate marile religii ale lumii descurajează sexul în afara căsătoriei, însă nu toate sunt la fel de eficiente în a modela comportamentul credincioșilor," a explicat Amy Adamczyk de la John Jay College of Criminal Justice (SUA), co-autor al studiului, împreună cu Brittany E. Hayes.

Ideea studiului a pornit de la o descoperire anterioară vizând faptul că în ţăile cu populaţii mari de musulmani se înregistrează o prevalenţă mai mică a infectării cu HIV/SIDA. „Am încercat să văd de ce e așa," a spus Adamczyk, care mărturisește că unul dintre factorii luaţi în calcul a fost rata scăzută a sexului în afara căsătoriei, relatează Religion News.