1.000.000 de semnături pentru declararea Liberiei stat creştin

136

Un grup de lideri religioşi lansează sâmbătă o campanie de strângere a 1.000.000 de semnături pentru a declara statul afircan Liberia, stat creştin.

Un grup de lideri religioşi lansează sâmbătă o campanie de strângere a 1.000.000 de semnături pentru a declara statul african Liberia, stat creştin.

Campania este programată pentru ziua de sâmbătă, 18 februarie, şi va avea loc la biserica baptistă Old Providence. Biserica nu a fost aleasă întâmplător, deoarece în acelaşi loc s-a semnat şi Declaraţia de Independenţă a Liberiei, în anul 1847.

„Piatra de temelie a Liberiei a fost pusă în 1847 de 11 bărbaţi, în conformitate cu principiile lor religioase", a declarat pastorul Baptist Gabriel Roberts. „Atunci şi acolo s-a proclamat că Liberia s-a fondat pe baze creştine", a adăugat el.

Semnăturile strânse de comunitatea creştină vor fi trimise în Parlament, împreună cu o petiţie, cu scopul de a revoca o clauză constituţională care afirmă că Liberia este o ţară laică. „Nicio denominaţiune sau sectă nu va fi privilegiată faţă de alta şi toate vor fi tratate egal. Potrivit cu principiul separării religiei de stat, Republica Liberia declară că nu există o religie naţională", declară articolul 14 din Constituţia Liberiei.

Sursă: The New Dawn