De ce ne îndoim atunci când Dumnezeu tace?

2059

Se întâmplă uneori ca atunci când cerem ceva de la Dumnezeu nu doar să nu primim ceea ce cerem, ci ne lovim de o mare tăcere, în care pare că Dumnezeu nici măcar nu ne mai aude rugăciunile. Acela este momentul în care începem să avem îndoieli, dar aceasta este doar o capcană pe care putem să o depăşim, spune dr. Bobby Conway.

Aspectele pe care le ia în discuţie Conway, fondator al programului One minute apologist, într-un videoclip  foarte concis despre timpul lui Dumnezeu, sunt legate de motivaţia acestei tăceri.

Pe de o parte, timpul în care Dumnezeu rezolvă lucrurile ne poate părea prea lung, asemenea lui Avraam, explică Conway. Dar asta nu ar trebui să ne facă să avem îndoieli, deoarece Dumnezeu care este atemporal nu acţionează potrivit cu timpul sau ritmul nostru.

Pe de altă parte, tăcerea Sa ne învaţă să avem răbdare şi credinţă în El. Atunci când acceptăm tăcerea lui Dumnezeu şi avem încredere în etapele planului Său, atunci ajunge un creştin să nu mai aibă îndoieli, chiar şi atunci când nu primeşte niciun răspuns, concluzionează Conway.