De ce trebuie să îi preocupe pe creştini schimbările climatice

186

Deşi schimbările climatice nu constituie o temă de discuţie în bisericile creştine, un grup evanghelic american pledează în favoarea ideii că îngrijirea şi protejarea mediului sunt o responsabilitate a creştinilor.

„Consider că toţi creştinii au o puternică motivaţie spirituală şi morală de a îngriji natura. Nimeni nu poate spune că-L iubeşte pe Creator fără să îi pese de creaţia  Lui", a declarat Ben Lowe, purtător de cuvânt al organizaţiei Young Evangelicals for Climate Action, într-un interviu pentru site-ul Christian Post.

Organizaţia a fost înfiinţată în luna februarie a acestui an şi se preocupă de problema schimbărilor climatice dintr-o perspectivă creştină. Grupul susţine că provocările climatice cu care se confruntă planeta ar trebui să ocupe un loc mai important pe agenda creştinilor.

Un sondaj de opinie realizat de Gallup în luna martie a relevat că 30% dintre americani sunt îngrijoraţi „în mare măsură" de încălzirea globală, una dintre problemele cheie în privinţa schimbărilor climatice.