Pastor american: „O treime din creştini sunt doar creştini cu numele”

106

Cei mai mulţi americani nu trăiesc potrivit definiţiei biblice de „creştin", ci se înscriu mai degrabă într-un creştinism cultural, a declarat recent pastorul Ed Stetzer, implicat şi în cercetările efectuate de agenţia creştină de cercetare LifeWay Research.

În opinia sa, creştinismul cultural nu face decât să producă confuzie cu privire la ceea ce este creştinismul autentic. „A fi creştin nu este o categorie demografică, ci este o relaţie de o viaţă cu Christos", a declarat Stetzer în interviul pe care l-a acordat site-ului Charisma News.

În afară de o treime de americani care sunt creştini culturali, sau doar cu numele, pastorul a mai aproximat că doar o treime dintre creştini au legătură cu o biserică şi trăiesc potrivit standardelor morale regăsite în Biblie.

În aceste condiţii, acţiunile şi proiectele religioase ar trebui să îi abordeze pe cei ce sunt creştini doar cu numele la fel ca pe cei fără religie. „Nu putem să îi chemăm pe aceşti oameni la biserică, dar putem merge noi la ei şi în mijlocul lor", a concluzionat Ed Stetzer.