Doctorii din Ucraina se roagă pentru pacienţii lor

30

Nu doar trupul necesită însănătoșire, ci si sufletul, explică urologul Christina Komissar-Zar, medic în Ucraina și prima susţinătoare a grupului de rugăciune.

 

Dr. Komissar-Zar consideră că cea mai mare realizare a acestor reuniuni pentru rugăciune este înţelegerea faptului că medicamentele nu sunt suficiente pentru a ajuta pacienţii, sufletul de asemenea, are nevoie de vindecare.

În Biserica Sf. Iosafat din Lvov (Ucraina de Vest) medicii și personalul medical iau parte la întâniri de rugăciune, cooperând cu clerul bisericii, și având scopul comun de a se ruga pentru pacienţii care au nevoie de vindecare.

„Deși medicina abundă de resurse, medicii au înţeles că ei reprezintă doar instrumente în mâinile lui Dumnezeu și, fără El, medicii nu ar putea vindeca pacienţii", afirmă Părintele Vladimir Gruz, cel care a fondat aceste reuniuni, potrivit Christian Telegraph.

Părintele Vladimir a adoptat această idee din Austria, pe când se afla acolo într-o perioada de studiu, unde a avut ocazia să observe un doctor care începuse un grup de rugăciune cu echipa sa, acest lucru impresionându-l pe părinte.

Întâlnirile încep cu o introducere prezentată de către părintele Gruz, după care paticipanţii au timp pentru a împărtăși gânduri și a se ruga. Reuniunile sunt deschise publicului.