Fotografia prin care Dumnezeu a răspuns rugăciunii unei mame

2097

„De departe, acesta este cel mai uimitor exemplu al dragostei lui Dumnezeu și cea mai grozavă intervenţie divină pe care am experimentat-o. Nu sunt în stare să exprim în cuvinte ceea ce simt", spunea Michelle Simmons, după ce a văzut poza făcută de cei de la Associated Press.

Jurnaliștii pregăteau un articol despre gerul care a lovit zilele acestea Statele Unite, iar una dintre pozele realizate era cu un om la străzii care încerca să se încălzească lângă o sursă de canalizare stradală în orașul Washington. Puţin însă știau ei că la sute de kilometri depărtare, în orașul Greece, din New York, cineva se ruga cu mare ardoare pentru acest om.

Nick Simmons, 20 de ani, a fost văzut ultima oară în noaptea de Revelion, când și-a lăsat portofelul și telefonul, a ieșit din casa părinţilor și nu s-a mai întors. Familia a apelat imediat la poliţie, dar poliţiștii nu au reușit să facă nimic, din moment ce Nick nu își folosise nici telefonul și nici cardurile bancare prin care ar fi putut fi localizat, scrie CNN.

Fotografia a fost folosită de cei de la USA Today și familia lui Simmons l-a recunoscut. Familia a luat legătura atât cu redactorul care a scris reportajul din USA Today, cât și cu foto-jurnalista de la AP care a făcut fotografia, scrie Daily Mail.

Familia a anunţat, de asemenea, poliţia locală, care a luat legătura cu poliţia din Washington pentru a-l ridica pe băiat. Acesta a fost transportat la spital, de unde avea să îl ridice familia. Deși încă nu se știe de ce Nick a plecat în acea seară de acasă și cum a ajuns în Washington, mama sa și-a exprimat recunoștinţa pe Facebook că acesta a fost găsit: „Ar fi trecut luni de zile fără niciun semn despre unde se află. Băieţelul meu arată atât de pierdut și îmi voi petrece restul vieţii încercând să îl fac să se simtă bine”, citează Fox News.

„Este un adevărat miracol ce s-a întâmplat”, este de acord și sergentul David Mancuso, de la poliţia din Greece, care s-a ocupat de caz. Fotografia respectivă a fost singura aleasă dintr-un total de 126 de fotografii făcute pentru reportaj.