Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor

49

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor a început ieri seară la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Evenimentul este organizat la nivel internaţional, coordonat de Consiliul Mondial al Bisericilor.

În deschiderea evenimentului din România patriarhul Daniel al BOR a reamintit celor prezenţi că fidelitatea și continuitatea depășesc descurajarea și delăsarea ce se pot instala în efortul de unire al creștinilor. „Nu ştim cum şi când se va reface unitatea creştină. Putem sau nu să o întrezărim, dar nimeni nu cunoaşte felul în care ea va deveni realitate.", a arătat în predica de ieri seară episcopul greco-catolic Mihai Frăţilă. Episcopul a cerut celor prezenţi statornicie în simplitatea de a face binele, de a fi cuviincios și de a continua rugăciunea pentru darul unităţii creștine.

„Omul singur, închis, izolat, cu greu poate fi un semn al lui Dumnezeu pentru alţii", a susţinut și episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla Florentin Crihălmeanu. Tema din acest an a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor este textul scripturistic: „și stăruiau în învăţătura apostolilor și în împărtășire, în frângerea pâinii și în rugăciuni" (Faptele Apostolilor 2:42). Acţiunile se desfășoară în mai multe localităţi din ţară, între care Iași, Arad, Brașov sau Cluj și se vor încheia pe 25 ianuarie.

Evenimentul este organizat anual la nivel internaţional, în a treia săptămâna a lunii ianuarie, de către Consiliul Pontifical pentru Unitate Creștină și Comisia de Credinţă și Constituţie a Consiliului Mondial al Bisericilor.