Ziua rugăciunii pentru problemele copiilor

138

Arhiepiscopul de Canterbury s-a rugat pentru copiii lumii cu ocazia Zilei Internaţionale a Rugăciunii şi Acţiunii pentru Copii, un eveniment susţinut de UNICEF, Salvaţi Copiii şi organizaţia Religii pentru Pace.

 

 Rowan Williams, arhiepiscopul de Canterbury, a subliniat importanţa creşterii copiilor într-un mediu potrivit şi în condiţii de siguranţă, notează christiantoday.com.

„Un copil născut într-un mediu sănătos şi sigur este o speranţă pentru viitor. Privind la copii, realizăm cât de preţioasă este fiinţa umană şi devenim conştienţi de faptul că vulnerabilitatea lor solicită grija şi protecţia noastră", a declarat arhiepiscopul.

Violenţele şi abuzurile crunte comise împotriva copiilor din lumea întreagă, precum şi implicarea acestora în conflictele armate au reprezentat principalele subiecte de rugăciune din cadrul evenimentului organizat de UNICEF.

Arhiepiscopul de Canterbury a făcut apel către toate naţiunile să construiască biserici şi şcoli care să sprijine copiii şi tinerii din întreaga lume, oferindu-le o şansă la viaţă şi la un viitor mai bun.