Somnul influenţează performanţele academice

30

Adolescenţii care dorm mai multe ore pe noapte au rezultate mai bune la matematică şi la educaţie fizică, arată un studiu publicat în International Journal of Clinical and Health Psychology.

Autorii acestui studiu, Raúl Quevedo-Blasco – profesor la Universitatea din Granada şi Víctor J. Quevedo-Blasco – profesor la Liceul Flavio Irnitano din Sevilla, au încercat să afle cum anume afectează somnul performanţele academice, notează sciencedaily.com.

529 de elevi, cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani, au răspuns la 2 chestionare diferite, menite să măsoare calitatea somnului, nivelul de somnolenţă, precum şi tendinţa de a adormi în diverse situaţii.

Cercetătorii au constatat că elevii care dorm un număr mediu de ore, au rezultate mai bune la matematică şi la educaţie fizică, spre deosebire de celelalte discipline şcolare.

Un randament bun şi rezultate eficiente înregistrează şi cei care au o stare de latenţă (perioada de dinainte de a adormi) de maxim 15 minute, arată o altă concluzie a aceluiaşi studiu.