Curtea Internaţională de Justiţie, rugată să Îi facă dreptate lui Iisus

138

Dola Indidis, un avocat din Kenya, a decis să Îi facă dreptate lui Iisus Christos şi a dat în judecată Italia, Israelul, pe împăratul Tiberiu şi pe Pilat din Pont la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) de la Haga. Motivul: „procesul şi răstignirea lui Iisus au fost ilegale".

Indidis este fost purtător de cuvânt al magistraturii din Kenya şi doreşte ca CIJ să „confirme că judecarea lui Iisus şi crucificarea ce a urmat au încălcat principiile unui proces corect şi, prin urmare, procesul trebuie anulat", informează Le Monde.

Chiar dacă Tiberiu şi Pilat nu mai pot fi traşi la răspundere, Indidis consideră că statul pe care l-au reprezentat – Italia – trebuie considerat responsabil pentru actele lor. „Este datoria mea să reabilitez demnitatea lui Iisus. Dovada că Iisus a fost asasinat şi că aceştia sunt vinovaţii se găseşte în Biblie. Nu putem să discredităm Biblia", marturiseste Dola.

Curtea Internaţională de Justiţie este principalul organ judiciar al Naţiunilor Unite şi se ocupă de soluţionarea litigiilor prezentate de către statele membre. Însă, cu privire la această solicitare, curtea nu are jurisdicţie, după cum a declarat printr-un purtător de cuvânt.