Decizia Curţii Supreme din Marea Britanie despre Biserica Scientologică

249

În Londra a avut loc prima căsătorie religioasă într-o biserică scientologică după ce cuplul Louisa Hodkin-Alessandro Calcioli au câștigat un caz în faţa Curţii Supreme din Marea Britanie.

Hodkin a luat iniţiativă după ce a aflat că nu poate să se căsătorească în catedrala bisericii din Londra, pentru că nu este un considerat un loc pentru „închinare religioasă", conform Actului de Înregistrare a Locurile de Închinare, stabilit în 1855.

Cinci judecători ai Curţii Supreme au analizat cazul, hotărând că religia nu trebuie limitată la credinţele care implică o fiinţă supremă, scrie Mirror. Ei au declarat că din moment ce Biserica Scientologică oferă servicii religioase, atunci catedrala cu pricina este considerată „un loc de întâlnire pentru închinare religioasă".

În 1970, Biserica Scientologică a lansat un caz similar, dar atunci Curtea de Apeluri a hotărât că nu poate fi vorba despre „închinare religioasă", cât timp nu implică venerarea unei fiinţe supreme. Hodkin a susţin că decizia din 1970 nu poate fi luată în calcul, pentru că religia scientologică a evoluat în ultimele patru decenii și că serviciile religioase sunt similare cu cele practicate de budiști.

Hodkin apreciază că această decizie pune capăt unei inegalităţi între religii, ce pune pe aceeași platformă scientologia cu alte religii, deși aceasta respinge categoric credinţa creştină, repudiind dumnezeirea şi misiunea lui Iisus ca fiind produsul imaginaţiei unor minţi neiluminate.

„Biblia" scientologiei începe cu o întâmplare care a avut loc acum 75 de milioane de ani, când Xenu, un dictator galactic, a adus pe Terra miliarde de extratereştri, i-a ucis, apoi a strâns spiritele lor şi le-a implantat amintiri false pentru a-i face să uite cine sunt de fapt. Religiile de astăzi ar fi rezultatul acestor amintiri false.

Conform acestei terorii, fiecare om este un tetan, un spirit extraterestru nemuritor, numai că îşi dau seama de asta doar cei care reuşesc să se „cureţe" de traumele pe care le-au trăit. Iar această curăţare costă şi este un proces îndelungat. Totul începe cu „audierea", un fel de terapie pe care novicii o fac împreună cu un membru mai vechi pentru a-şi aminti traumele trăite şi a le rezolva. Într-un proces numit „podul libertăţii totale", adeptul trece de la titlul de „necurat" la „curat" şi apoi la „tetan".