Documentar despre Biblia King James

543

Lionsgate lansează filmul documentar „KJB: The Book That Changed the World" pentru a marca aniversarea a 400 de ani de la publicarea Bibliei King James.

Istoria ediţiei King James a Bibliei este prezentată, pe parcursul documentarului, de actorul John Rhys-Davies, cunoscut publicului larg din filme precum Lord of the Rings şi Indiana Jones, notează christianpost.com.

Documentarul prezintă contextul istoric în care a apărut această traducere a Bibliei în limba engleză, începând cu circumstanţele ascensiunii pe tron Angliei a regelui James I, în anul 1603. Era o perioadă în care Anglia se afla în „centrul unei revoluţii teologice".

Regelui James I nu îi erau pe plac traducerile existente, displăcându-i în special versiunea The Geneva Bible. Aşa că a îmbrăţişat cu entuziasm propunerea puritanului John Rainolds de a se realiza o nouă traducere a Bibliei. Traducerea a fost realizată într-o perioadă de 7 ani, fiind lansată în data de 5 mai 1611.

Aniversarea a 4 secole de la prima publicare a ediţiei King James a prilejuit deja o serie de manifestări şi evenimente organizate de biserici şi instituţii creştine. Chiar Prinţul Charles a participat la proiectul YouTube Bible, pentru care a lecturat din capitolul 14 al Evangheliei după Ioan, în traducerea King James.

(Foto: fundamentallyreformed.com)