A refuzat să avorteze ca să își salveze viaţa. Acum ea și bebelușul sunt bine

1474

Lyndsey Crowder avusese doar câteva săptămâni la dispoziţie să se bucure că a rămas însărcinată, înainte ca medicii să o diagnosticheze cu o boală dură: cancer. Doctorii i-au spus că are două opţiuni: fie să facă avort, fie să se supună unui risc uriaș, începând tratamentul pentru a-și salva viaţa. Femeia avea în piept o tumoră de dimensiunile unei mingi de fotbal.

Respingând sfatul medicilor care mizau pe eficienţa unui avort, Lyndsey (34 de ani) a refuzat să facă un avort. „În mintea mea nu aveam mai multe opţiuni. Știam că trebuie să îi dau copilului o șansă." Tânăra și soţul ei mai încercaseră să aibă copii. Primul lor copil s-a născut mort. Lyndsey nu a putut duce la capăt a doua sarcină, când a rămas însărcinată cu gemeni. Pentru a rămâne din nou însărcinată, femeia a trecut printr-un tratament de fertilitate. Însă odată cu sarcina s-au agravat și simptomele cancerului.

Tânăra mamă și-a asumat riscul de a nu face un avort, deși nu avea nici certitudinea că va supravieţui, nici că tratamentul cu citostatice efectuat în timpul sarcinii nu îi va face rău copilului. Când s-a născut Sidney, fetiţa ei, Lyndsey spune că „avea mai mult păr decât mine, dar era ok așa. După nouă luni în care am luptat pentru ea, a fost extraordinar să o aud plângând."

Potrivit Daily Mail, astăzi, cancerul lui Lyndsey este în remisie de 30 de luni, iar micuţa Sidney a împlinit 4 ani.