Ryan Bomberger, bărbatul care știe că nu este copilul tatălui său

64

Copil al victimei unui abuz sexual, Ryan Scott Bomberger trăiește ca să vorbească despre dreptul la viaţă. Decizia mamei lui, de a păstra copilul conceput în urma unui act de viol şi a-l da spre adopţie l-a făcut omul care este azi, un activist pasionat de potenţialul fiecărui om chiar din momentul concepţiei, scrie CNSNews.

Bomberger vorbește despre mama sa biologică cu multă admiraţie faţă de decizia ei curajoasă de a nu recurge la un avort și e recunoscător că a avut parte de o viaţă fericită într-o familie cu 12 copii, dintre care 10 au fost adoptaţi ca și el.

El este de părere că și în cazurile cele mai dificile, precum violul sau incestul, alegerea vieţii va fi o binecuvântare pentru copil. În plus, salvându-i-se viaţa, copilului i se oferă șansa la un sens în lume, i se dă ocazia ca, la rândul lui, să fie o binecuvântare pentru vieţile celor din jurul lui.

„Chiar dacă te afli într-un moment de panică și haos, întotdeauna mai este o altă faţă a poveștii", spune Bomberger. „Ceva frumos se poate ridica din cenuşa unui act aşa de violent."

Acesta este mesajul pe care Bomberger dorește să îl transmită și prin intermediul muncii sale în cadrul fundaţiei Radiance. Împreună cu soţia lui, Bomberger a fondat această organizaţie care militează vehement împotriva avortului.

Cea mai cunoscută campanie a fundaţiei a făcut mare vâlvă în presă, acum doi ani, când a lansat afișe stradale cu imaginea unui nou-născut de culoare, având sloganul „Negru și frumos". Deși a fost acuzat de rasism, Bomberger a susţinut că dimpotrivă, mesajul campaniei a fost unul anti-rasist, mai ales din perspectiva faptului că rasismul a fost o cauză capitală a avorturilor.

În anii 1960, spune Bomberger, fondatoarea clinicii Planned Parenthood (cunoscută pentru proliferarea avorturilor în SUA) spunea că moştenirea culturală a copiilor de culoare va avea de suferit dacă sunt adoptaţi de către părinţi albi.

„Mă tot gândesc că mitul pe care îl răpândesc cei de la Planned Parenthood,", despre care Bomberger spune că le aduce „profit de milioane de dolari (…) distruge posiblităţi frumoase (la viaţă, n.r.) în ficare zi." a declarat Bomberger la Family Research Council în Washington, D.C.

Într-o declaraţie pentru Family Research Council în Washington, D.C Bomberger spunea că defapt adopţia este un act de împăcare între rase şi că, oricum, cel mai important lucru pentru copii este să aibă o familie iubitoare. „Tot ce vor este o mamă si un tată care să îi iubească," a spus el.

Deşi Bomberger consideră avortul o tragedie care nu ţine de rasa copilului nenăscut, comunitatea afro-americană rămâne inevitabil cea mai expusă, numărul avorturilor fiind, în cazul lor, de cinci ori mai mare decât la alte rase.

Fiind o persoană religioasă, Bomberger spune că toată munca lui în cadrul fundaţiei, se bazează pe Scriptură, subliniind în special un verset din Psalmi 82:3: „Faceţi dreptate celui slab şi orfanului, daţi dreptate nenorocitului şi săracului."

(Foto: Dreamstime)