„Ucigaşul de bebeluşi" consideră că este „spiritual nevinovat”

275

Fostul medic Kermit Gosnell, cunoscut ca fiind cel ce se află în spatele unei clinici ce efectua ilegal avorturi în cazul sarcinilor aflate în trimestrul al doilea sau al treilea (clinică supranumită de media şi „casa ororilor") a declarat că este nevinovat din punct de vedere spiritual. Justificarea lui: „nu am făcut decât să duc o luptă împotriva sărăciei din Statele Unite".

În primul interviu pe care l-a dat din luna mai, când a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru ucidere din culpă a trei copii şi a unei tinere femei, Gosnell a declarat pentru revista Philadelphia că un păcat mai mare decât avortul este aducerea pe lume a unor copii care vor trăi în sărăcie.

„Cred că m-am aflat într-un război împotriva sărăciei şi nu am mustrări de conştiinţă faţă de ceea ce am făcut şi de deciziile pe care le-am luat. Din punct de vedere spiritual, sunt nevinovat", a declarat senin fostul medic.

Clinica lui Gonell a ajuns în atenţia autorităţilor din cauza condiţiilor insalubre în care acesta îşi desfăşura activitatea. Ancheta la faţa locului a condus la dezvăluirea unor nereguli grave, între care şi situaţii ilegale, precum avorturi executate în al doilea sau al treilea trimestru de sarcină, care sunt ilegale în SUA.