Evanghelicii, credincioșii cei mai asemănători lui Iisus

282

Un studiu efectuat printre denominaţiunile religioase din Statele Unite a găsit că evanghelicii sunt cei care au adoptat cel mai bine personalitatea lui Iisus.

Rezultatele studiului Barna arată că 23% dintre participanţii evanghelici la studiu reflectă atitudini și acţiuni asemănătoare cu cele expuse de Iisus, în Biblie. Procentul de 23% îi așează pe evanghelici deasupra celorlalte grupuri religioase, care includ și protestanţi practicanţi – 16% sau catolici practicanţi – 14%, scrie Christian Post.

Respondenţii la interviuri care s-au identificat drept creștini au răspuns la un set de 20 de întrebări, dintre care jumătate erau făcute pentru a fi comparate cu acţiunile și atitudinile lui Iisus, iar cealaltă jumătate cu comportamentul fariseilor, expus în Noul Testament.

„Desigur, sondajul în sine nu poate măsuta pe deplin asemănarea cuiva cu Iisus sau cu fariseii. Dar studiul este făcut să identifice în persoanele credincioase calităţile de bază ale lui Iisus, precum empatia, dragostea și dorinţa de a răspândi credinţa, sau din contră, rezistenţa la asemenea idealuri, sub forma unei ipocrizii egoiste," a explicat David Kinnaman, președintele Grupului Barna.